Sprek bikers – Jotunheimen 2023

I 2023 er vi tilbake i Norge: i starten av august sykler vi en av Norges vakreste sykkelturer!
Vi skal sykle over Norges høyeste fjellovergang – Sognefjellet (1434 moh). Vi fortsetter på “snarveien” gjennom Jotunheimen – Tindevegen. Så snirkler vi oss ned alle svingene til fjorden før vi klatrer opp legendariske og nyåpnede “Tusenmeteren” ved Øvre Årdal.  Og selvfølgelig avsluttes siste dagen på Melkeveien ved Valdresflya. Det er tatt høyde for at det skal gå fint å sykle landeveisracer hele veien.

Tre fulle dager med sykling i virkelig spektakulær, norsk natur! 

Overnatting på flotte Elveseter Hotell, Stalheim gård i våningshus og koselige stabbur (moderne) i Utladalen  og på Eidsbugaarden Hotell ved Gjende. 

Fra Verdal kjører vi egen buss med tilhenger for egne sykler. Per Arne og Inge bak rattet, og Carl Olav med mikrofonen – blir et eventyr fra start til slutt!

DAGSPROGRAM
Dagsprogrammet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil. Værforbehold: vi endrer evt. på rekkefølgen av utfluktene om været tilsier det.

Dag 1: Buss Verdal – Otta. Sykkeltur Otta – Elveseter Hotell. Ca. 4 timer / 85 km.

Tidig avreise fra Sprek Trening i Verdal, bussen går kl. 07:00. Kjøreturen tar ca. 4,5 timer.
På Otta spiser vi en god lunsj før vi skifter til sykkelklær og setter oss på syklene for første etappe.
Vi følger sideveien til E15 gjennom hele dalen, helt frem til Lom. Etter litt påfyll av energi kommer vi etter hvert frem til krysset hvor man kan velge veien opp til Juvasshytta. Klatringen regnes for å være en av de mest krevende klatringene i Norge.
De som vil prøver seg, resten fortsetter de siste få kilometerne frem til Elveseter Hotell.

Innsjekking, velfortjent afterbike og deilig, felles middag venter!

Dag 2: Sognefjellet – Turtagrø – Tindevegen – Øvre Årdal – Svalheim Gard. Ca. 6-7 timer / 80 km.

Etter en god fjellfrokost setter vi kursen mot Sognefjellet og Norges høyeste fjellovergang. Mange kilometer oppover før vi når det høyeste punktet og det tipper nedover mot Turtagrø. Helt magisk fjellområde!
Lunsj på Turtagrø før neste store naturopplevelse. Vi sykler inn på fjellveien som går gjennom Jotunheimen: Tindevegen. Mange flotte utsiktspunkt underveis!
Etter ca. 10 km i svak oppoverbakke går veien stort sett nedover i ca. 25 km – mot Øvre Årdal. Den siste delen med mange svinger som fører oss helt ned til fjorden. I Årdal blir det kort stopp før vi sykler de siste km inn i Utladalen og helt frem til Svalheim Gard. Flott plass med masse historie.
Her sjekker vi inn på gården, i det historiske hovedhuset, før vi, etter dusj og klesskifte, samles til deilig middag på gården.

Dag 3: Tusenmeteren – Tyin – Eidsbugaard. Ca. 5 timer / 60 km.

I Øvre Årdal sykler vi gamleveien opp fjellet. En eldgammel vei som etter hvert blir svært luftig i alle sine hårnålssvinger. Panoramautsikten mot Hurrungane, Utladalen og Bøttejuvet er virkelig helt spesiell. Her er det bare å nyte av Norges unike natur når vi tråkker og går oppover. Vi tar oss god tid. Det er grusvei hele veien opp. Noen partier må vi nok vi som sykler landeveisracer regne med å gå, selv om vi satser på å sykle mesteparten av de ca. 30 km med grusvei. Det er uansett verdt hver meter!

I Tyinkrysset tar vi av mot Hotell Eidsbugard, hotellet som ligger lengst inn ved Bygdin. Flott plass midt i Jotunheimen Nasjonalpark. Her sjekker vi inn på hotellet. Egenarrangert afterbike ved solveggen!

Ved middagstider samles vi rundt bordet for å nyte felles middag.

Dag 4: Båt over Bygdin – Melkeveien – Vinstra. Ca 80 km

En god og lang frokost før vi laster syklene på båten MS Bitihorn og setter kursen over Bygdinvann. Ombord spiser vi nistepakken vi smurte ved frokosten og nyter den norske fjellheimen.
Etter ca. to timers båtferd ankommer vi Bygdin Fjellhotell. Her starter dagens sykkeletappe, vi skal inn på den ‘berømmelige’ Melkeveien. Fin grusvei som fører oss over deler av Valdresflya, mot Skåbu og deretter Vinstra. Her møter vi igjen Inge og følgebilen. Så blir det klesskifte og pizza før hjemturen til Verdal. En lang, men forhåpentligvis flott dag!


Les her om turen; og påmelding her –>
Sprek Bikers sykler en av Norges mest spektakulære sykkelturer i 2023 (expareiser.no)