Sprek Trening til Gardasjøen 07-14sept. 2024

Vi gjør det igjen; som medlem får du nå muligheten til å bli med på en aktiv og artig uke i Italia! 
På nordsiden av Gardasjøen ligger de fargerike, små byene Riva del Garda, Torbole og Arco. Et område med enorme muligheter for spennende aktiviteter, både til vanns og til lands. 
Her er du hele tiden omgitt av de fantastiske fjellene i Dolomittene, og alltid rett i nærheten av vakre Gardasjøen.  

På denne turen velger du selv hvilke utflukter du ønsker å delta på. Vi legger opp til spennende dager med utflukter og aktiviteter som Via Ferrata Cima Capi, sykkeltur med MTB ned fra fjellet Monte Tremalzo samt fotturer med topptur på fjellet Monte Gazza og Monte Baldo. I tillegg kan du også prøve deg Canyoning ned fosser og vannfall i Ledrodalen (også kalt Juvvandring). Anbefales!

Dette blir en uke i fantastisk natur med mange opplevelser, herlig lokal mat & vin og mulighet for både trening og avslapping, men kanskje mest av alt påfyll av energi. 
Alle utflukter ledes av proffe, lokalkjente fjellguider, i tillegg til Spreks egne instruktører Anne Sigrid & Carl Olav.

Kjapt om turen

I påmeldingsskjemaet hos expa velger du hvilke utflukter du ønsker å delta på. Utgifter for utfluktene kommer i tillegg til pris for turen. Alle utflukter ledes av proffe, lokalkjente, sertifiserte fjellguider. Alt av nødvendig utstyr for de ulike aktivitetene er inkludert i prisen, det samme gjelder lunsj.

Via Ferrata Cima Capi (kr. 950,-)
En av dagene klatrer vi Via Ferrata på fjellet Cima Capi. Selvfølgelig godt ivaretatt av en lokalkjent guide. En klatrerute som er lett tilgjengelig, spennende og spektakulær!
En tur som de fleste med normal fysisk form kan være med på. Klatringen er teknisk sett relativt enkel, og byr på stor høyde og virkelig spektakulær utsikt. Lunsj inkludert i pris.

MTB ned Monte Tremalzo (kr. 990,-)
Turguiden henter deg med shuttlebuss, og dere kjører helt opp på fjellet Monte Tremalzo, 1.800 moh. Herifra sykler du ned langs fjellsiden på mindre kjerreveier og stier, helt tilbake til utgangspunktet. Hele tiden med en uslåelig utsikt over Gardasjøen og Dolomittene i nord.
Turen tar ca. 4 -5 timer, så et stopp på en fjellhytte langs veien for lunsj er nødvendig.
Du kommer antakelig aldri til å glemme denne turen uansett hvor mye du har syklet tidligere. Lunsj inkludert i  pris. 

Canyoning ned Rio Nero (kr. 950,-)
Etter en hviledag er det dags for neste eventyr. Du blir hentet på hotellet for transport til Rio Nero i den vakre dalen Ledro. Vi snakker Canyoning! Her tar dere på alt av utstyr, og så går ferden nedover fosser og vannfall. Du blir garantert våt! Regn med adrenalin, masse latter og å bli utfordret underveis. Lunsj er inkludert i pris. 

Fjelltur Monte Baldo (kr. 1090,- inkl. billett til båt/fjellheis)
Denne dagen starter med tidlig frokost på hotellet, før dere samlet går ned til havnen for å ta første avgang med båt over til byen Malcesine. En flott båttur på ca. 40 min. I Malcesine tar du fjellheisen helt opp til toppen av Monte Baldo, nesten 1800 moh. Utsikten på vei opp er utrolig flott. På toppen ser vi hele Gardasjøen, og hvor mektig landskapet rundt er. Fra innsjøer til Brenta-Dolomittene og isbreene der.
Med start fra fjellheisen finnes det flere flotte turstier som følger fjellet bortover. Utifra vær og form velger du hvor lang tur du ønsker – det er enkelt å finne veien. Uansett hvilken tursti du velger samles dere etter hvert til felles lunsj på restauranten på toppen.

Fjellheisen tar deg ned til Malcesine igjen, og deretter fortsetter du med ferge tilbake til Riva del Garda. Dette blir en hel dag med både båttur, spektakulær fjellheis og fottur på 1800 moh.
Regn med å være tilbake på hotellet sen ettermiddag. Lunsj inkludert i pris. 

Fjelltur til Monte Gazza (kr. 790,-)
Etter frokost er det oppmøte i resepsjonen kl. 09:15. I dag venter en fantastisk utflukt: Fottur opp fjellet Monte Gazza. Denne ruten er kanskje en av de mest spektakulære i hele dalen. Fra toppen av Monte Gazza kan du se ikke bare de 4 innsjøene nedenfor, men også Brenta-Dolomittene. Den første delen av ruta går gjennom skogen over byen Margone, og deretter over engene ved seteren Malga Gazza. Veien videre er som å vandre i et postkort – med Dolomittene på den ene siden og Valle dei Laghi på den andre.
Etter å ha nådd det høyeste punktet på 1830 moh starter nedstigningen mot Bael-hytta, og deretter videre ned stien tilbake til byen Margone.

Retur til hotellet sen ettermiddag. Da blir det også litt tid på egenhånd til f.eks. å rusle rundt i Riva del Garda, eller til avslapping med sol & bad.

Avslappingsdager ved Gardasjøen
Noen av dagene blir det fridager for avslapping og sol/bad, evt. egne aktiviteter som leie av sykkel, leie av SUP, båttur, leie av Vespa, shopping, tur til Gardaland etc, (disse aktivitetene er ikke inkludert i prisen).

Highlights

  • Via Ferrata på fjellet Cima Capi.
  • MTB-sykling ned fjellet Monte Tremalzo.
  • Canyoning i den vakre dalen Ledro.
  • Fotturer opp på fjellene Monte Gazza og opp Monte Baldo – fantastisk utsikt!
  • Hviledagene på stranden.
  • Den hjemmelagde iskremen på Gelateria’n nede i havnen i gamlebyen.

Bosted

Du bor hele uken på et av våre favoritthotell i dette området; Hotel Caravelle4****. Beliggende i Torbole, med gangavstand til både gamlebyen i Torbole og til bading i Gardasjøen.

Hotellet er bygget for aktive gjester. Her har du alle fasiliteter tilgjengelig; utendørsbasseng, hyggelig restaurant med stor frokostbuffé og middag. Alt ligger med andre ord til rette for gode opplevelser og en spennende aktivitetsuke.

Måltider

Følgende måltider er inkludert i prisen:

  • 7 x Frokost iht program.
  • Lunsj på alle utflukter du melder deg på iht program (matpakker og/eller restaurant).
  • 7 x Middager i hotellets restaurant ihr program. 

 Drikke utover vann betaler du direkte til restauranten. 

Øvrig informasjon og påmelding

Informasjon rundt pris, rom inndeling, dagsprogram og pakkeliste finner du på expareiser. Har du øvrige spørsmål ta gjerne kontakt med oss eller Expa.
Håper vi sees på tur!